Hogy mi a titok? Nem fogod elhinni....

3.jpg

Veled is előfordult már, hogy nézted a kung fu iskolák tanulóiról készült videókat az interneten, és azt érezted: - Én sosem fogok tudni így mozogni...?

Akkor most elárulok Neked egy titkot. Ők sem így kezdték. Nem úgy születtek, hogy már tudtak spárgázni, kapásból fejmagasságig rúgni, és az ütéseket sem sikerült elsőre tökéletesen kipattintani a kezükből.

Ők is úgy kezdték el, mint mindenki más.

Az alapoktól.

Persze most biztos azt gondolod magadban, tuti, hogy gyerek koruk óta ezt csinálják, megvoltak hozzá a kellő testi adottságaik és a többi és a többi.

Egy valamit azonban ne felejts el. Amin, illetve akin áll vagy bukik minden, az TE vagy. Nem minden az adottság vagy a kor.

A legelső és legfontosabb dologtól, amit tenned kell, még csak nem is fogsz elfáradni. És ez pedig a DÖNTÉS. A döntés arról, hogy elkezdesz sportolni (legyen az kung fu, ninjutsu, lovaglás vagy más egyéb). De ne csak beszélj róla, hanem cselekedj! Nézz körül az interneten, beszélgess az ismerőseiddel ki hova jár mozogni. Keress egy olyan irányt, ami szimpatikus, vagy ami már régóta piszkálja a fantáziádat.

Ha már megvan a kiszemelt sportág (esetünkben legyen ez a kung fu :P), akkor hajrá! Menj el a bemutató edzésre, beszélgess el a mesterrel, mondd el neki a céljaidat, kérj tőle tanácsot a kezdetekhez, és ismerkedj össze az új edzőtársaiddal.

Hidd el, ők (is) nagyon sokat fognak tudni neked segíteni. Lesz köztük olyan, aki már hosszú évek óta járja a kung fu útját, és akad majd, aki még csak pár hónapja csatlakozott. Meg fogod találni a helyedet köztük. Idővel Ők lesznek az új kis családod. (Ezt tapasztalatból mondom :P) 

92.jpg

 

 

Ne ess kétségbe attól, ha az erőnléted, ügyességed nem olyan jó eleinte, mint szeretnéd.

 

 

Hidd el, ezek nagyon gyorsan fejleszthető dolgok. Pár hónap alatt olyan jelentős javulást fogsz magadon észrevenni, amit nem is néztél volna ki magadból. És ez nem csak mese.... Kérdezd meg a többieket bátran. Idővel a környezeted is fel fog figyelni a változásra. Egy nap lazán szaladsz majd fel a 4. emeletre egy karton tejjel a kezedben, míg ők még csak a második lépcsőfordulónál tartanak.

Szóval a legfontosabb dolog az edzéssel kapcsolatban az, hogy elkezdődjön. Utána pedig folytatódjon. Hidd el, élvezni fogod. Nagyon. Nagyon rá lehet szokni, beépül a mindennapjaidba, ettől érzed majd teljesnek a napodat. 

És idővel menni fog neked is a vízszintes mabo, és az egyenes ütés is egyenes lesz. Ja, hogy mi az a mabo? :) Gyere el a szeptemberben induló kezdő csoportunkba és megtudod :)

 Az első edzés ingyenes! ;)

 

xyq_logo_feher_kicsi.jpg

Elérhetőségeink

www.kungfu.sport.hu

hello@sarkanylovasok.hu

FB-on is megtalálsz minket:

Magyar Xing Yi Quan Iskola - Katt ide!

Jáde Sárkány Mozgásközpont - Katt ide!

Edzéseinkről bővebben itt olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr68445868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása