8+1 ajándék ötlet kungfusoknak (harcművészeknek)

Nyakunkon a karácsony, úgyhogy kapsz tőlünk egy kis segítséget!  Adunk neked néhány tippet, hogy mivel lepd meg kung fu (vagy más harcművészeti) edzésre járó szeretteidet:  

18_2.jpg

1. Egyedi sporttáska

Szereted a kreatív megoldásokat? Nézz ki egy hozzá illő sporttáskát, és hímezd meg, vagy készíts rá felvarrót. Ha nem olyan jó a kézügyességed, elég sok  helyet találsz a neten, ahol megcsinálják neked (Decathlon például).

16_3.jpg

2. Csukló- és bokasúlyok, súlymellény

Ezek akár egy kezdőnek is bevethető ajándékok, előbb-utóbb szüksége lesz rájuk. Ha van lehetőséged, próbáld fel, mielőtt megveszed, hogy kényelmesen hordhatóak-e, mert nagyon sok órát fog bennük eltölteni.

011_1.jpg

 

 

3. Fásli (legalább 2 guriga) vagy kifejezettem küzdősporthoz való bandázs 

Egyszerűen beszerezhető patikában, sportboltban. Személyesebbé teheted, ha textilfestékkel ráfested a monogramját ;)

 

konyvkicsi.jpg

4. Szakkönyv arról a stílusról, szellemiségről, amit tanul

Érdemes felkeresned a mesterét, hogy ajánlja-e a könyvet, amit kiszemeltél.

017_2.jpg

5. Formaruha

A kungfusok nem karate gí-t hordanak, mindegyik iskolának egyedi és jól megkülönböztethető a formaruhája. Egyrészt tudnod kell a méretet, másrészt igénybe kell venned az iskola mesterének segítségét a legyártáshoz.
Ez a leginkább körülményes megoldás, kreatív szervezést igényel a dolog, de garantáltan belopod magad az illető szívébe. Plusz mindig eszébe jutsz majd, amikor felveszi a ruhát :)

015_1.jpg

6. Fegyverek

Előbb-utóbb minden gyakorló eljut oda, hogy megtanuljon különféle fegyverekkel bánni. A kínai egyenes kard (jian), a kínai szablya (dao), a hosszú bot, a lánckorbács, vagy a legyező gyakorló változatai elég könnyedén beszerezhetők internetről, ha azonban igazán jó minőséget szeretnél ajándékozni, szintén érdemes a mestert felkeresned.

08_2.jpg

7. Védőfelszerelés

Fogvédő, bokszkesztyű vagy zsákolókesztyű, sípcsontvédő, stb. Ha nem vagy járatos a harcművészetekben, kérdezd meg egy csapattársát vagy a mesterét, hogy mit használnak. A legjobb itt is, ha valamilyen ügyes megoldással egyedivé teszed az ajándékot.

25286212_1632523896770955_2128502246_o.jpg


8. Izomlazító - masszázs henger

Ezt imádni fogja! (Ha teheted magadnak is szerezz be egyet.)
Edzés előtt és után is hasznát fogja venni. Jobban megy tőle a nyújtás, és az izomlázas alkatrészeit is istenien átmasszírozza. 

012_2.jpg

 

+1 Masszázs- vagy fürdőbérlet

El sem tudod képzelni, mekkora örömet szerzel neki ezzel az egyszerű ajándékkal. Az edzések eléggé megviselik az izomzatot, főleg ha hosszú ideje űzi már. Aktív regenerációra viszont általában nem fordítunk elég figyelmet, úgyhogy bármi, ami a test felfrissülését szolgálja, tökéletes ajándék. Imádni fog érte!

 

   

 Némelyik egy kis utánajárást/szervezést igényel, de hidd el, ezekkel nem fogsz mellélőni ;)

 

xyq_logo_feher_kicsi.jpg

Elérhetőségeink

www.kungfu.sport.hu

hello@sarkanylovasok.hu

FB-on is megtalálsz minket:

Magyar Xing Yi Quan Iskola - Katt ide!

Jáde Sárkány Mozgásközpont - Katt ide!

Edzéseinkről bővebben itt olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr2013471507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása