Gyermek Kung Fu Oktatás

2019. február 28. 19:37 - Sárkánylovasok SE

Évek óta nagy az érdeklődés Iskolánkban egy gyermek csoport iránt, ezért 2019 elejétől a Magyar Xing Yi Quan Iskolában is elindul a gyermek kung fu oktatás!

A harcművészet több, mint megtanulni helyesen ütni, vagy rúgni…


Ez egyfajta életszemlélet, mely által teljesebb, egészségesebb felnőttek válhatnak gyermekeinkből mind testileg, mind lelkileg. Sokaknak közülük problémát okoz kortársaik között barátokat találni, beilleszkedni. Nekik különösen nagy támaszt ad egy olyan közösség, ahol hasonló gondolkodású fiatalokkal lehetnek együtt. A tradicionális kínai harcművészeti iskolák mind családias légkörben működtek. Az együtt edző gyerekek és felnőttek egy nagy összetartó családdá kovácsolódtak a kung fu által. Iskolánkban mi is ezt a légkört igyekszünk fenntartani. Hisszük, hogy a gyermekek is igénylik, és jól érzik magukat egy ilyen jellegű környezetben, mert mindez hozzájárul ahhoz, hogy később ők is támogató, és pozitív beállítottságú felnőtté válhassanak.

Ki tartja az edzéseket?– A kung fu órákat Iskolánk szakképzett instruktora, Vörös Mátyás tartja. Matyi gyakorlottan mozog a fiatalok között, 2013 óta foglalkozik gyermek oktatással. Rendszeresen tart vidéken képzéseket, melynek keretein belül a fejletlenebb települések gyermekeinek kíván sportolási lehetőséget biztosítani, valamint pozitív emberi értékeket közvetíteni.


Hány éves korosztály számára indult a képzés?

– 9-16 éves korig várjuk a tanulni vágyó fiatalokat.Hogyan épül fel egy edzés?
– Az órák minden alkalommal változatosak, nincsenek egy sablonra ráhúzva. A pusztakezes elemek mellett helyet kapnak a pajzsok, a botok, és egyéb koordinációt fejlesztő eszközök is. A készségfejlesztés játékos feladatokon keresztül történik (például: reflexgyakorlatként szivacslabdákkal kidobósozunk). Edzéseinken nincs katonai szigor, arra törekszünk, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, és természetes részükké váljon a sportolás.Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az egészségfejlesztésre, és annak megőrzésére. Edzéseinken éppen ezért megtanulhatják, hogyan mozogjanak “helyesen”, hogyan vigyázzanak ízületeikre. Minden edzés elmaradhatatlan eleme a szakszerű bemelegítés, és nyújtás, majd ezt követően ismerkednek meg az ütések és alapállások minden fortélyával.A kung fu-ban az a jó, hogy játékosan is tanulható. Változatos koordinációs feladataival, nem mindennapi gyakorlataival észrevétlenül fejleszti a gondolkodást és a kreativitást. Így jótékony hatását hamar észre lehet venni a hétköznapokban is.

Mikor vannak az edzések?
– Az edzések időpontja: hétfő és szerda 16:00-17:30.
Iskolánk órarendjét ITT találod

Mennyibe kerülnek az órák?
Az első alkalom INGYENES-en kipróbálható. Az edzések havidíja: 9000 Ft/hó (2 x 1,5 óra).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr3914612022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.