Hogyan eddz sorozatnézés közben?

2022. július 13. 10:47 - Sárkánylovasok SE

Ebben a rohanó világban bizonyára az edzések mellett nem sok embernek adatik meg, hogy otthon is tudjon gyakorolni. Heti 40 óra munka és család, valamint szociális élet mellett nehéz időt keríteni arra, hogy otthon is tudj edzeni, főleg, ha egy kicsit lelazulnál és sorozatot is néznél néha.

0_3.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Vele beszélj, ő tud segíteni…

2022. június 29. 20:52 - Sárkánylovasok SE

gabi.jpgÍgy hangzott a mondat egy jóakaró szájából, ami elvezetett a Kung Fu világába és egy olyan ember kezébe adott, aki újra összerakott. Azért, mert elmúltál 40 éves, nem törvényszerű, hogy fáj itt meg ott, jobb esetben. Mozogsz? Mozogsz eleget? Mozogsz megfelelően?

Az én történetem úgy kezdődött, hogy nem bírta a terhelést a térdem a hegyről lefele jövet. Ekkor hangzott el először a címben szereplő mondat. Nem tudtam pontosan, mivel foglalkozik, csak sejtettem. Azt már láttam, hogy nem sétál az erdőben, hanem úszik a levegőben, áramlik. Minden érdeklődővel türelmesen foglalkozik, nem hivalkodik a tudására, csak válaszol és csak van.

És akkor jön az első próba, hogy mennyire fáj és mennyire akarod a változást. Vajon mersz segítséget kérni tőle? Első próba teljesítve, hiszen most is itt vagyok.

A munka/kaland/utazás kezdete: 2021. szeptember 13.

 

Edzőtársunk, Gabi tollából

 

 

Ha szeretnél többet hallani rólunk, kövess be minket a Facebook oldalunkon!

Szólj hozzá!

Meditáció kezdőknek

2022. június 22. 10:35 - Sárkánylovasok SE

Amikor az elménk el van csendesedve, úgy látjuk a dolgokat, ahogy valójában vannak. Ezzel szemben, amikor mindenféle gondolatok cikáznak a fejünkben, azok eltorzítják a valóságot. Mindegy, mit csinálunk, amíg az elménk zaklatott, nem lesz elég erős ahhoz, hogy egy hosszabb meditációt kibírjon. 10-15 perc bőven elég, többnek nem is lenne értelme.

Tovább
Szólj hozzá!

Mert fontos, hogy a látás belülről fakadjon...

2022. június 13. 09:54 - Sárkánylovasok SE

Edzőtársunk, Bogi tollából - egy kezdő élményei

Az elmúlt 1-2 hétben újfajta gyakorlat van főszerepben az edzéseken. Mindenkit meglepetésként ért, amikor a Mester egy halom kendővel, valamint ördögi mosollyal az arcán fogadott mindenkit.

Tovább
Szólj hozzá!

A mozgás, mint meditáció

Edzőtársunk, Modu tollából

 

Ha azt mondják neked: Meditálj!6.jpg
Mi az a kép, ami elsőre beugrik?

A többségnek egy lótuszülésben ülő ember, csukott szemekkel, amint próbál semmire sem gondolni. Igaz?

A minap olvastam egy FB bejegyzést, amiben valaki azt ecsetelte, mennyire nem lehet egy lapon említeni a mozgást és a meditációt.

Úgy gondolom, ez elég sokat elárul a meditációról kialakult képről.

Pedig ha tudnák, hogy a mozgás és a meditáció egyáltalán nem zárják ki egymást. Sőt! A kínai belső harcművészeti rendszerek voltaképpen ezek ötvözetére épülnek!

Tovább
Szólj hozzá!

Amikor a tanítvány kérése meghallgattatik

2017. november 29. 18:30 - Sárkánylovasok SE

- Tanítványunk, Krisztina tollából -

Szokás mondani, hogy vigyázzunk, mint kérünk, mert még a végén teljesül. Így esett ez az egyik tanítványunkkal is. Az alábbiakban törhetetlen lelkesedéssel számol be ezen élményéről. 

A befektetett energia mindig megtérül: nem vész el, csak átalakul.

Egyik nap erősebbek, vagy lazábbak vagyunk, míg akár a kövezkező nap ennek az ellenkezője is előfordulhat. Befolyásolja, hogy mit éltünk át aznap, mennyire süt a Nap, mit ettünk, és a többi.

Tovább
Szólj hozzá!

Gyávának neveltek, de bátran szeretnék élni

2017. november 01. 23:06 - Sárkánylovasok SE

- Egy új tanítványunk érzései a kung fu edzésekről -

E. is nemrég kezdte nálunk az edzéseket, s lehetőségeihez és élete alakulásához mérten jött le testét és lelkét erősíteni. Az alábbiakban az ő tapasztalatairól olvashattok.
Figyelem! Igen bölcs gondolatokat tartalmaz, mely gondolkodásra késztethet!

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása