"A kung fu edzéseken akrobata mutatványokat kell elsajátítani"

- Tények és tévhitek a kung fu világából -

magyar_xing_yi_quan_iskola.png

 

A jó harcos nem pazarolja feleslegesen az energiáit.


Egy tradicinális kung fu iskolában a hangsúly a hatékonyságon és a gyorsaságon van, a technikákat a gyakorló egyéni adottságaihoz igazítva.

Az alapok egységes elsajátítása természetesen mindenhol elvárandó, ez viszont nem haladja meg bármely szorgalmas halandó képességeit.

 

 

            Balogh Zsolt és tanítványa

4_1.jpg

Extrém lazaság, gravitációt meghazudtoló ugrások, látványos akrobatikus mozdulatok a sport wushu (tradicinális kung fu stílusokból kialakított sportág, mondhatni harci alapokra helyezett "talajtorna") sajátja.

Iskolánkban ilyen jellegű képzéssel nem foglalkozunk, ám a tradicionális technikák kitartó gyakorlása és a test erősödése által így is kiemelkedő mozgáskultúrára tehetünk
 szert.


Aki tehát fél, hogy nem elég laza, vagy nem elég dinamikus a kung fu gyakorlásához, jöjjön el egy edzésünkre, és bebizonyítjuk, hogy a tradicionális kung fu bármilyen korosztályú és fizikai állapotú ember számára tartogat teljesíthető, fejlesztő hatású gyakorlatokat.

Itt nem az a cél, hogy a filmekben látott röpködő-szaltózó harcosokká váljunk, hanem hogy egy szituációt minél kisebb energiabefektetéssel, gyorsan és a lehető legkevesebb sérüléssel megoldjunk.


A való életben egy-egy küzdelem egyszerű, jó technikával 4-5 másodperc alatt lerendezhető, ami a legtöbb esetben egyáltalán nem látványos, viszont rendesen begyakorolva borzasztóan hatékony.

Ebben a videóban remek példát láthatsz erre:

 

Ha szeretnéd kipróbálni milyen egy kung fu edzés valójában, akkor várunk téged alapedzéseinken! Az első edzés ingyenesen kipróbálható. ;) 

xyq_logo_feher_kicsi.jpg

Elérhetőségeink

www.kungfu.sport.hu

hello@sarkanylovasok.hu

FB-on is megtalálsz minket:

Magyar Xing Yi Quan Iskola - Katt ide!

Jáde Sárkány Mozgásközpont - Katt ide!

Edzéseinkről bővebben itt olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr408848106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása