A téma a földben hevert...

Avagy hogyan eddz a mindennapok szintjén, ha vidéken élsz.

 - Edzőtársunk tollából - 

0.jpgAhogy belevágtam a földbe az ásót és kifordítottam a sokadik adag földet a talajból, hirtelen átváltott az agyam edző üzemmódba. Az ásó, a lapát és a talicska máris nem csak a lyuk kiásására felhasznált eszközök voltak, melyek segítettek abban, hogy elérjük a kitűzött célt (jelen esetben a beton alapnak előkészített gödröt, ahol lovaink leendő boksza fog állni), hanem „edzőpartnerekké” váltak.

Eszembe jutott az a rengeteg ember, akik edzőterembe járnak. Mennyi „elfecsérelt” erő! :D Természetesen nem becsmérelni akarom őket, hisz jómagam is végzek erősítő gyakorlatokat. Viszont átfutott az agyamon, hogy a tudatosan végzett kerti munkákkal, telekrendezéssel stb. milyen jó kis funkcionális edzést lehet összerittyenteni. Így a mozgásnak kettős haszna is lesz, elkészül a vágyott projekt (esetünkben a ló lak), és nem utolsó sorban remek erősítő gyakorlatokat tudunk közben végezni.  

Vegyünk például egy földdel0_1.jpg megrakott talicskát. (Esetünkben a föld vizes is volt, és sűrű, magas füvön kellett tolni – Level 2)

Az első pár alkalommal csak megragadtam és toltam, semmire sem ügyelve. Ám pár kör után az ember elfárad, és elkezd különböző technikákat bevetni, hogy minél könnyebbnek tűnjön a kis fém jószág. Ekkor elkezdtem rá figyelni, hogy egyenes háttal, (és mivel alacsony vagyok) kissé megemelve toljam a taligát. Így a lábizmaimon kívül még erősebben elkezdett dolgozni a hátam és a karom is. A talicskatolás azért is remek gyakorlat, mert nem féloldalasan dolgoztatja meg az embert. Ezért plusz pont jár neki :D

Az ásással és lapátolással már más a helyzet. Ezek féloldalas gyakorlatok. De nem kell aggódni emiatt sem. Fordítsuk hátrányát előnyünkre! ;) Esetemben a jobb oldalam jobban ki van erősödve, mint a bal. Ezért kapva kaptam az alkalmon, és igyekeztem a legtöbb egyoldalas feladatot a másik, ügyetlenebbik felemmel végezni. Hadd dolgozzon ő is, szegény úgy is mindig háttérbe szorul0_2.jpg.

Szóval, ha bárminemű fizikai munkát szimatoltok a baráti, családi környezetetekben, kapjatok az alkalmon és menjetek egy jót edzeni!

Ha épp nincs építkezési szezon a családban, akkor sem szabad tétlenkedni, mozogjatok rendszeresen, váljon a mindennapi életetek részévé a mozgás.

Sok emberen azt látom, hogy amint meg kell mozdulni, máris lefelé görbül a szája, és keresi a kibúvókat. A mi csapatunkban ez pont ellenkezőleg van.

Egyszóval napközben nyomás ki a szabadba, este pedig várunk lent az edzőteremben, hogy megmutassuk hogyan tudod úgy "használni" a tested, hogy ne okozz magadnak sérülést! ;) 

Írta: Modu

xyq_logo_feher_kicsi.jpg

Elérhetőségeink

www.kungfu.sport.hu

hello@sarkanylovasok.hu

FB-on is megtalálsz minket:

Magyar Xing Yi Quan Iskola - Katt ide!

Jáde Sárkány Mozgásközpont - Katt ide!

Edzéseinkről bővebben itt olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr908825000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása