Prózai óda a sporthoz

2017. április 15. 09:22 - Sárkánylovasok SE

- Edzőtársunk, Maryann tollából -

Mivel ma van a költészet napja, így ide is illik valami témába vágót alkotni.

74375d6e02039ebec7b34634e17ef05a.jpgÓ sport, izzadás, kihívás! Az életet jelented...! Mikor felgyorsult szívdobbanások sorával közelítek a terem... mit terem, A Terem felé s jóleső sóhajjal nyugtázom meglétét! Még frissek, festékszagúak a falak s így olyan érzést kelt, mintha én magam is kezdeti lennék, bennem a rengeteg lehetőséggel, hogy mivé válhatok e falakon belül.
Hajlékony, kemény, harcias, lágy, ügyes, gyors vagy lassú...

Ó sport...! Testem jóleső nyújtózása az élet maga. Mint egy macska, úgy tudok mozogni. Lazítani kell, azt mondják. Miért ilyen nehéz? Egy teljes görcs az életem, s ez csak akkor tűnik fel, mikor feloldódnak a szoros tartások, kötések, és a gyakorlások végén lebegek. Az utcán angyalként libbenek tova, az igazi, hamisítatlan belső mosollyal. Nő vagyok s a világ a lábaim előtt hever...; csodálatos vagyok!

Ó sport! Megtanítasz küzdeni - fel, fel a lépcsőn, hegyen, tüdőt kiköpve, csöpögő végtagokkal. Láttatod, hogy az ego-k versenye mégis ér valamit: motivál a jobb teljesítményre, s hogy akarjak győzni szakadatlanul. Elsősorban magamat legyőzni. A hihetetlen kishitűségemet, a kétségeket, a koncentrációhiányt. A gyakorlatban mutatod meg, egy kicsi céltudatossággal mennyit lehet elérni, s hogy feladni felesleges, hiszen az erő bennünk van!

Ó sport, ó sport! Lábaim izmosodása, hasam s derekam tiltakozása! A harc fejlődéshez vezet! Tudni kell azonban, meddig kell harcolni s mikor érdemes más irányt venni, és kitérni. Vajon van ilyen pont s nyilvánvalóan megmutatkozik? Érzés, igen...; lehet érezni. Belül, csendesen. Te már az újabb támadás előtt tudod biztosan, hogy most...! Most lépsz félre, el, ki, odébb. Méltósággal, mondván: ennyi a szereped, s ez most lejárt. Megtanultál s átadtál mindent a helyzetben, ami rendeltetett.

Ó sport, ó sport...! Magasról könnyű lenne leesni? Ezt tanítanád vajon? Egy apró figyelmetlenség s az életem oda.
Ó sport...! Szeretlek. Kihívó vagy, éltetsz, megremegtetsz. Le is nyugtatsz, ha kell, s fókuszt adsz.

Ó sport! Taníts. S add, hogy földi életem végéig tudjam őszintén szeretni, egészségben megőrizni kicsiny testemet. Add, hogy nemesedő lelkem egy hasonlóan gyönyörű testben tudja hátralévő éveit.

Forrás: maryannfights.blogspot.hu

923258_404887252952703_1001834035_n1.jpg

 

Elérhetőségeink

www_sarkanylovasok_hu.png

hello@sarkanylovasok.hu

FB-on is megtalálsz minket:

Magyar Xing Yi Quan Iskola - Katt ide!

Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület - Katt ide!

Edzéseinkről bővebben itt olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr3112427747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása