5 elem újratöltve - megfigyelések

2017. május 04. 11:48 - Sárkánylovasok SE

- Edzésnapló Maryann tollából -


A heti alapedzések és a pénteki fegyveres fenomenális volt! Végre kicsit pörgősebb, hajtósabb!
Zsolt megtalálta a kávéját meg a vitaminjait :D


Hétfőn az Öt Elem (a Xing Yi Quan öt alapmozdulata - admin) lépéssel volt számomra az edzés fénypontja, ugyanis ezt úgy szoktuk gyakorolni, hogy beállunk a terem végébe hármas oszlopba, felvesszük a kezdő tartást (Pi Quan) s elindulunk az adott kéz- és lábtechnikát használva, végig, a terem végéig. Aztán vissza. Öt elem van ugye, ez minimum tíz "hossz".
Az egy dolog, hogy nagyjából tudod a kézmozdulatot, a lépést, s netán még többé-kevésbé a kettőt össze is tudod hangolni ÉS még haladni is tudsz... Akkor jön a kérdés, hogy mennyit tudsz haladni! Merthogy ezekkel kellene tudni mintegy lökni magad, ugrani kicsit előre annak megfelelően, épp hol van az ellenfeled, mi a célod. S ez... nehéz s így vicces.

Az első sorba 'önkéntesen' beálltam hétfőn, két általam haladónak és fényévekkel ügyesebbnek titulált fiú közé: s leginkább repülnöm kellett volna közöttük, nem LÉPNI...! Szóval amikor már két lépés után vagy három méterre voltam tőlük lemaradva, hát össze kellett szednem magam! A végére egészen belejöttem s azon kívül, hogy még energiát kéne belevinnem, a fontos tanulság: kéne már egy új benti cipő, ami jobban megfogja a lábam. :D

18297007_1412798888743458_1251328987_o.jpg 18339249_1412803182076362_607254962_o.jpg

 

Szerdán ismét alapedzés, s régi KEDVENC gyakorlatunk: csirke! (a Xing Yi Quan tizenkét állat rendszeréből - admin) Ez kb. úgy néz ki, mintha folyamatos kitörés pozícióban szeretnél sétálni: comb vízszintes(hez közelít), első lábbal kilépsz felfelé, s előre leteszed, közben pedig a hátsót húzod magad után, testsúly középen. Elég cukinak hangzik elsőre, de pár lépés után már izzik a fenék, a comb, a derék s koncentrálsz, hogy megmaradj.
Nem emlékszem, hány kört csináltunk ebből a csodából pontosan, de arra igen, hogy még pénteken is masszív izomláz volt a fenekemben! Éljen, éljen, úgyis jön a strandszezon (vagy mi).

Forrás: maryannfights.blogspot.hu

*****

A Xing Yi Quan stílusról honlapunkon olvashatsz egy rövid összefoglalót.

» Kattints ide! «

xingyiquan_5elem.jpg

xyq_logo_feher_kicsi.jpg

Elérhetőségeink

www.kungfu.sport.hu

hello@sarkanylovasok.hu

FB-on is megtalálsz minket:

Magyar Xing Yi Quan Iskola - Katt ide!

Jáde Sárkány Mozgásközpont - Katt ide!

Edzéseinkről bővebben itt olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokharcosai.blog.hu/api/trackback/id/tr6112479077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása